Waar ik minder vrede mee had, was de wijze waarop de KNVB met mij is omgegaan

"Waar ik minder vrede mee had, was de wijze waarop de KNVB met mij is omgegaan"

21-11-2017 08:54
13

Voormalig Eredivisie-arbiter Eric Braamhaar is niet te spreken over de manier waarop de KNVB hem heeft behandeld. Toen Braamhaar in 2016 een knieblessure opliep, drong de Nederlandse voetbalbond erop aan dat hij zijn loopbaan zou beëindigen. 

Afgelopen zomer pas besloot Braamhaar zelf om het voor gezien te houden. "Je probeert het nog voor je uit te schuiven, maar je weet dat je carrière eindig is. Heb ik vrede mee. Waar ik minder vrede mee had, was de wijze waarop de KNVB met mij is omgegaan", tekent NRC Handelsblad op uit zijn mond. "Toen heb ik mijn hakken in het zand gezet en ben ik nog een jaar langer doorgegaan. Misschien een jaar te lang, maar mijn afscheid werd een erekwestie."

Braamhaar 'wilde helemaal niet stoppen'. "Ik wilde nog wel tot mijn vijftigste fluiten. Mijn beoordelingen waren nog steeds goed, dus hoezo stoppen? Dankzij mijn vaste contract bepaalde ik dat zelf wel. Dát stond de KNVB tegen. Je voelt dan toch dat je ongewenst bent. Niet binnen het scheidsrechterskorps, maar wel bij de directie van de KNVB. Ze zitten met jou in de maag."