PSV-hulpkracht overwoog rode kaart: Ik moest mezelf nog inhouden

PSV-hulpkracht overwoog rode kaart: "Ik moest mezelf nog inhouden"

26-11-2017 18:22
24

Jurgen Mattheij beleefde een uiterst ongelukkige middag met Excelsior tegen PSV. Zowel bij de eerste als tweede tegentreffer was de verdediger van de Kralingers betrokken. 

Met name de eerste goal, die als eigen doelpunt de boeken in zal gaan, zag er erg knullig uit. Toch neemt Mattheij zichzelf niets kwalijk. Luuk de Jong stond achter hem namelijk klaar om de bal er alsnog in te schieten.

"Als ik hem niet had geraakt, had Luuk de Jong de voorzet binnengeschoten. En er zat een stuit in die heel lastig was, waardoor het heel moeilijk was om de bal weg te schieten. Toen ik de bal raakte, hoopte ik dat de keeper er zou staan om hem op te pakken. Maar hij was er niet. Ik moest mezelf toen nog inhouden om de bal niet weg te slaan", zegt Mattheij tegen het Algemeen Dagblad.

Via het scherm in het Excelsior-stadion zag Mattheij zijn eigen doelpunt direct terug. "Toen dacht ik: wat had ik dan moeten doen? Ik snap dat het gek klinkt, maar ik denk niet dat ik er iets beters van kon maken. Al ga ik hem nog wel een paar keer terugkijken. Misschien denk ik er dan anders over."