Paris Saint-Germain wint kraker en staat negen punten los; Mbappé uitgefloten

26-11-2017 22:57
15

In de jacht op de zevende landstitel uit de clubhistorie lijkt niemand Paris Saint-Germain nog te kunnen stoppen. De koploper van de Ligue 1 won zondagavond op bezoek bij regerend kampioen AS Monaco met 2-1. Na veertien speelrondes staat PSG al negen punten los.

In Stade Louis II domineerde PSG negentig minuten lang. Monaco - dat eerder deze week in eigen huis met 4-1 verloor van RB Leipzig - had weinig in te brengen. Het werd al vroeg 0-1. Edinson Cavani tikte in de negentiende minuut van heel dichtbij binnen op aangeven van Julian Draxler.

Kort na de pauze werd het 0-2. In het strafschopgebied werd er een overtreding gemaakt op Neymar. De Braziliaanse vedette mocht zelf aanleggen en benutte de strafschop. In de slotfase werd het zowaar nog spannend. Een vrije trap van Joao Moutinho vloog via uitgerekend Kylian Mbappé binnen. De tiener keerde voor de eerste keer terug bij de club die hem dit seizoen verhuurt aan PSG. De fans van Monaco floten Mbappé hartstochtelijk uit.

PSG kan de titel inmiddels al ruiken, met een voorsprong van liefst negen punten op Monaco en Olympique Lyon. De ploeg van Memphis Depay en Kenny Tete won eerder op de dag met liefst 5-0 bij OGC Nice.