Verbeek slaat terug naar Van Hooijdonk: 'De enige die dat doet is m'n vriendin'

Verbeek slaat terug naar Van Hooijdonk: 'De enige die dat doet is m'n vriendin'

01-12-2017 19:33
22

Gertjan Verbeek laat de kritiek van Pierre van Hooijdonk van zich afglijden. De oud-voetballer vindt het ongepast dat de trainer van FC Twente aan blijft schuiven bij voetbalprogramma's, terwijl de club uit Enschede slecht presteert. 

"Lekker belangrijk", zegt Verbeek tegen Voetbal Inside. "Ik krijg iedere week een aanvraag om bij een voetbalprogramma aan te schuiven. Ik ben al vier jaar in dienst van FOX Sports en heb dat altijd gecombineerd met mijn werk in het buitenland. Ik heb daar nooit iemand over gehoord. Omdat Pierre van Hooijdonk wat roept, valt iedereen daarover? Ik begrijp het niet. Waarom hij het roept? Geen idee, dat moet je aan hem vragen."

Velen vinden het niet slim als Verbeek kritisch is op andere ploegen, terwijl Twente de punten zelf broodnodig heeft. "Je moet goed luisteren naar wat ik zeg en goed kijken naar de programma's waar ik aanschuif. Ik geef een analyse van een wedstrijd. Net zoals iedere boerenlul dat mag doen. Ik doe dat vanuit mijn expertise, kennis en kunde. Volgens mij gaat me dat goed af, zonder mijn collega's af te zeiken. Daarom zit ik daar niet. Iedereen mag het, waarom ik niet? Ik begrijp die selectieve verontwaardiging niet."

Verbeek hoort vanuit de clubleiding weinig geluiden dat zijn media-optredens niet gewaardeerd worden. Thuis krijgt hij echter soms een opmerking. "De enige die soms commentaar geeft is mijn vriendin. Het is in mijn vrije tijd en dus ben ik niet thuis als ik in de studio zit. Of het thuis saai is? Nee, dat niet. Maar ik kan me voorstellen dat ze soms zegt: het is mooi geweest. Dat is dan ook de reden waarom ik nee zeg en niet omdat Pierre van Hooijdonk vindt dat ik het niet mag doen."

Lees ook: 'Zo'n fan zal denken: moet Verbeek op tv-avonden geen spelers gaan scouten?'