'Ik kan heel kort zijn: het was helemaal niks vandaag. Dat neem ik mezelf kwalijk'

'Ik kan heel kort zijn: het was helemaal niks vandaag. Dat neem ik mezelf kwalijk'

02-12-2017 23:36
3

Het uitduel met Willem II was er voor Heracles Almelo één om heel snel te vergeten. Na dik twintig minuten stond de ploeg van John Stegeman al met 3-0 achter in Tilburg. Na de wedstrijd was de trainer van Heracles dan ook over de rooie. 

"Ik kan heel kort zijn: het was helemaal niks. Alles wat Willem II liet zien, lieten wij niet zien. Zij wilden winnen, we komen nog goed weg met 3-1", zei de oefenmeester voor de camera van FOX Sports. "Vanaf de eerste seconde was er bij ons geen enkele agressiviteit en wil."

"Normaal zouden wij ongeveer gelijkwaardig aan Willem II moeten zijn, maar als je voetbalt zoals wij vandaag, is daar dus geen sprake van. Dat neem ik mezelf kwalijk, ik heb mijn ploeg blijkbaar niet optimaal kunnen klaarstomen. Aan de andere kant: dit is professioneel voetbal", vervolgde Stegeman. "Dan mag je verwachten dat spelers er altijd alles aan doen. Maar vandaag hebben we elkaar flink in de steek gelaten."

Collega Erwin van de Looi was juist zéér te spreken over de prestatie van de Tricolores. "We speelden met durf, lef en voorin hebben we twee jongens die makkelijk scoren en voor iedere tegenstander lastig te bespelen zijn. Ze vinden makkelijk het net. Als Fran Sol niet scoort, doet Bartholomew Ogbeche het wel. En vandaag deden ze het allebei."

Lees ook: Furieus begin levert Willem ll drie punten op, Heracles geen schijn van kans