Aan Ajax gelinkte Braziliaan bevestigt contact met Barça: We hebben gesproken

Aan Ajax gelinkte Braziliaan bevestigt contact met Barça: "We hebben gesproken"

Gepubliceerd: dinsdag 5 december 2017 om 18:58di 05-12-2017 om 18:58

De 21-jarige Braziliaan Arthur werd een maand geleden aan Ajax gelinkt, maar lijkt op weg naar FC Barcelona. Hij bevestigt dat er contact is geweest met de Catalaanse grootmacht.

"Ja, ik heb gesproken met Barcelona. Ze hebben contact met mij gezocht", bevestigt Arthur, speler van het Braziliaanse Gremio, aan Esporte Interativo. "Dat wil niet zeggen dat ik meteen een transfer ga maken. Er ligt nog geen akkoord, er is nog niets bepaald, er is nog niets getekend. Ik ben speler van Gremio."

Arthur staat wel open voor de kans om naar een Europese grootmacht te verkassen. "Het is een club die me erg aanspreekt. Het was voor nu een eerste contact, zodat ze mij en mijn familie beter konden leren kennen. Laten we rustig aan doen. Verder is er nog niets definitief. Maar we hebben alleen met elkaar gesproken."

De nieuwe uitspraken van Arthur liggen gevoelig, omdat Gremio vorige week naar de FIFA stapte vanwege de dubieuze onderhandelingstactiek van Barcelona. Arthur heeft een minimale afkoopsom van 35 miljoen euro in zijn contract. Het geïnteresseerde Ajax lijkt daardoor bij voorbaat al af te haken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws