Labyad: Wat is clubliefde? Ik zal niet doodgaan als ik hier vertrek

Labyad: "Wat is clubliefde? Ik zal niet doodgaan als ik hier vertrek"

Gepubliceerd: zaterdag 16 december 2017 om 14:43za 16-12-2017 om 14:43

Zakaria Labyad erkent dat het moeilijk zou zijn om FC Utrecht te verlaten, maar vindt dat dit een transfer naar een van de Nederlandse topclubs niet in de weg moet staan.

"Binnen FC Utrecht weet iedereen dat ik mijn ambities heb. Natuurlijk is het altijd een moeilijke keuze om Utrecht te verlaten, omdat dit de club is in de stad waar ik geboren ben. Als kleine jongen is het altijd je droom om voor FC Utrecht te spelen. Maar wat is clubliefde? Ik zal niet doodgaan als ik hier vertrek", zegt Labyad in gesprek met de NOS.

Trainer Erik ten Hag hoopt het vertrek van Labyad tot de zomer uit te kunnen stellen. De coach wil ook niet zeggen dat zijn spelmaker te goed is voor FC Utrecht. "Dat klinkt zo denigrerend naar de rest, en zo moet je dat dus ook niet brengen. Zo zou je dus ook kunnen zeggen dat Ronaldo te goed is voor Real Madrid en Messi te goed voor Barcelona. Maar ze kunnen alleen maar uitblinken als het team goed functioneert. Niemand is groter dan de club. Dat geldt ook voor Zakaria Labyad. Maar dat het een geweldige speler voor ons is en dat de fans enorm van hem genieten, dat is wel duidelijk."

Poll

Naar welke club zie jij Labyad verkassen?

(8386 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws