Britse kwaliteitskrant pakt uit: akkoord van 68 miljoen voor Van Dijk nabij

Britse kwaliteitskrant pakt uit: akkoord van 68 miljoen voor Van Dijk nabij

26-12-2017 08:10
48

Virgil van Dijk is een flinke stap dichter bij een droomtransfer. Manchester City en Southampton naderen een akkoord over een afkoopsom van zo'n 68 miljoen euro.

Dat meldt de Britse kwaliteitskrant The Telegraph. De Premier League-koploper heeft van Van Dijk zijn prioriteit gemaakt in januari. Het vertrouwen dat de 26-jarige Nederlander de overstap maakt naar het Etihad Stadium is aanzienlijk gegroeid bij City, dat daarmee Chelsea, Liverpool én FC Barcelona te snel af is.

Southampton is in tegenstelling tot afgelopen zomer bereid om mee te werken aan een vertrek. Van Dijk behoorde in het weekend niet eens tot de wedstrijdselectie. City-manager Pep Guardiola ziet hem in eerste instantie als stand-in voor het duo John Stones en Nicolas Otamendi, maar gelooft dat hij een belangrijke speler kan worden in de jacht op Premier League- en Champions League-succes.

Conte
De aanstaande transfer van Van Dijk naar City zal Chelsea-manager Antonio Conte allerminst zinnen. Hij wilde de Oranje-international dolgraag naar Stamford Bridge halen, maar sprak onlangs al zijn vrees uit voor een deal tussen Southampton en City. Ook voor Liverpool is het een serieuze tegenslag. Die club jaagde afgelopen zomer al op Van Dijk.

De kans is groot dat Van Dijk de enige winterversterking wordt van The Citizens. De koploper lijkt er de voorkeur aan te geven om aanvaller Alexis Sánchez komende zomer transfervrij op te halen bij Arsenal.