Update: Overstap van ADO-international naar Engeland nog niet aan de orde

Update: Overstap van ADO-international naar Engeland nog niet aan de orde

07-01-2018 15:40
26

ADO Den Haag gaat Tyronne Ebuehi kwijtraken aan Norwich City. Het Engelse persbureau PA meldt dat zondag. Ebuehi zat dit weekend op de tribune tijdens de FA Cup-ontmoeting tussen Norwich City en Chelsea. 

De nummer dertien van het Championship en de nummer drie van de Premier League speelden zaterdagavond met 0-0 gelijk op Carrow Road. Ebuehi was aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd. Alles wijst erop dat de Nigeriaanse rechtsback naar Engeland gaat verkassen. 

Een afscheid van Ebuehi hing al langer in de lucht. Het contract van de vleugelverdediger loopt komende zomer af. ADO bereikte tot op heden geen akkoord over een nieuwe verbintenis. Een verkoop tijdens de winterstop is daarom interessant voor de club van trainer Fons Groenendijk. De kans bestaat ook dat de rechtsback in de zomer transfervrij naar het Championship verkast. 

Omroep West meldde eerder deze week dat Norwich City zich (nog) niet had gemeld in Den Haag voor de 22-jarige Ebuehi. Tijdens de eerste seizoenshelft kwam het talent zeventien keer in actie in de Eredivisie. 

Update 15.40: In gesprek met Voetbal International heeft 'kamp-Ebuehi' aangegeven dat berichten over een vertrek naar Engeland voorbarig zijn. Mócht het al van een transfer naar Norwich komen, dan lijkt het te gaan om een transfervrije deal in de zomer. The Canaries hebben zich namelijk (nog) niet gemeld bij ADO.