Van Gaal krijgt volle laag van oude United-bekende: 'Heel veel domme instructies'

Van Gaal krijgt volle laag van oude United-bekende: 'Heel veel domme instructies'

15-01-2018 20:48
12

De Braziliaan Anderson bewaart weinig goede herinneringen aan zijn samenwerking met Louis van Gaal. De middenvelder kwam tijdens het seizoen 2014/2015 tot slechts twintig Premier League-minuten en rekent in gesprek met ESPN af met zijn oud-trainer.

"Ik heb respect voor Van Gaal, maar het voetbal is veranderd en hij boekte geen successen meer", haalt Anderson zijn gram. "Hij gaf overal domme instructies voor, zelfs tijdens de trainingen. Het was net alsof hij een robot was", aldus de 29-jarige Braziliaan, die inmiddels weer in zijn thuisland speelt. "Zijn filosofie werkte niet meer. Hij wilde 'robotvoetbal' spelen in de Premier League: passen, passen en nog eens passen."

Volgens Anderson heeft Van Gaal nauwelijks iets goeds kunnen betekenen voor Manchester United. "De club was niet meer hetzelfde toen ik vertrok. Er was totaal geen bezieling meer en bijna iedereen wilde weg. Van Persie was er helemaal klaar mee, net als Di Maria. Hoe konden ze een speler zoals hij zo makkelijk laten gaan?"