Tiener terug in Nederland na vertrek bij Feyenoord: Kreeg geen speeltijd

Tiener terug in Nederland na vertrek bij Feyenoord: "Kreeg geen speeltijd"

17-01-2018 14:32
18

Ozan Kökcü is terug in Nederland. Afgelopen zomer maakte de tiener de overstap van Feyenoord naar Bursaspor, maar bij de Turkse topclub kreeg hij sindsdien amper speelminuten. Tijdens de tweede seizoenshelft komt Kökcü (19) op huurbasis uit voor RKC Waalwijk. 

In twee bekerwedstrijden kreeg de tiener speeltijd bij Bursaspor. "Vorig seizoen ontsnapte Bursaspor ternauwernood aan degradatie. En dus koos de club afgelopen zomer, na mijn komst, voor een koerswijziging. Er kwam een nieuwe trainer en die geeft tot zover wat minder aandacht aan jongere spelers", legt de aanvaller uit aan ELF Voetbal

"Een speler moet er bij hem gelijk staan. Ik kreeg daardoor niet de ruimte om mijzelf te ontwikkelen. Ik kreeg geen speeltijd in het eerste elftal en dan heeft het voor mij weinig zin om te blijven."

Nu speelt hij voorlopig in Noord-Brabant. "Er hadden clubs uit Turkije interesse. Zowel uit de tweede divisie als op het hoogste niveau. Maar RKC was de beste optie. Mijn zaakwaarnemer Saïd Boutahar heeft hier nog gevoetbald. Hij zei dat dit een warme club was waar ik mij kan ontwikkelen."