Zware knieblessure Ajax-verdediger: 'Cerny zei dat ik sterk moet blijven'

Zware knieblessure Ajax-verdediger: 'Cerny zei dat ik sterk moet blijven'

30-01-2018 12:07
11

Voor Navajo Bakboord kent 2018 een valse start door een ingescheurde achterste kruisband. De verdediger van Jong Ajax revalideert op De Toekomst, waar hij advies kreeg van Vaclav Cerny.

"Er revalideren veel spelers in de sportschool op sportcomplex de Toekomst. Cerny, Benjamin van Leer, Daley Sinkgraven, Kasper Dolberg, Nick Viergever, ze lopen er allemaal rond. Het is druk, maar er is nog plek voor mij hoor, haha…", zegt Bakboord op de clubsite. "Van Leer heeft dezelfde blessure als ik. Ik sprak hem afgelopen weekend toevallig. Hij is wat verder in het proces. Tijd om veel te kletsen hadden we niet; er moest gerevalideerd worden."

"Vaclav kwam ik net nog tegen in de gym", vervolgt de negentienjarige verdediger. "Hij kwam zo positief over, dat vond ik mooi om te zien. Hij zei dat ik sterk moest blijven en dat ik mijn hoofd niet moest laten hangen. Vervolgens wees hij met zijn vinger naar zijn hoofd en zei: 'blijf positief, dan kom je hier sterker uit'."

Bakboord, die een groot deel van de tweede seizoenshelft moet missen, heeft de knop inmiddels omgezet. "Het nieuws is hard aangekomen. Maar mijn familie staat achter me en ik heb veel berichten gekregen van vrienden. Dat doet me goed. De meeste voetballers scheuren hun voorste kruisband af. Dan ben je langer uit de roulatie."