Drenthe 1 uur 's nachts op de Coolsingel: 'Zei iemand: moet je niet voetballen?'

Drenthe 1 uur 's nachts op de Coolsingel: 'Zei iemand: moet je niet voetballen?'

30-01-2018 12:47
17

Royston Drenthe had niet verwacht dat zijn 'rentree' op het voetbalveld zoveel zou losmaken. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid deed mee bij tweedeklasser XerxesDZB.

Bij die vereniging speelt Drenthe normaal in een vriendenteam. "Ik had gehoopt dat het niet zo'n hype zou worden. Op die zaterdag was ik buiten. Om 1 uur 's nachts liep ik op de Coolsingel, want ik ging even wat drinken met een maat. En een jongen zei tegen mij: Drenthe, moet je morgen niet voetballen?", vertelt Drenthe bij Peptalk op Ziggo Sport.

"Moet je morgen niet voetballen? Ken ik jou? Waarschijnlijk is er een site voor amateurvoetbal en daar stond dat ik ging meedoen", aldus de linkspoot. "Rotterdams Dagblad, Algemeen Dagblad, iedereen stond daar de volgende dag. Ik dacht ik ga gewoon lekker een potje meevoetballen, ik wist dat het niveau aardig was."

"Ik heb negentig minuten gespeeld en had kramp. Alleen in de rechterkuit, maar het was goed", vervolgt Drenthe, die maandagochtend echter niet bereikbaar was. "Ik was nog een beetje aangetast door deze game. Het was nieuw weer", grapt hij.