'Koploper Serie A overweegt Klaassen te verlossen uit uitzichtloze situatie'

'Koploper Serie A overweegt Klaassen te verlossen uit uitzichtloze situatie'

30-01-2018 19:27
59

Davy Klaassen kan mogelijk in de laatste dagen van de transferperiode nog vertrekken bij Everton. Napoli en Internazionale hebben interesse getoond in de voormalig middenvelder van Ajax. 

Het Italiaanse Calciomercato schrijft dat dat zaakwaarnemer van Klaassen de middenvelder heeft aangeboden bij de twee Serie A-clubs en dat beide clubs geïnteresseerd zijn. Ook het Engelse The Times schrijft dat Napoli interesse heeft in Klaassen, die bij de Premier League-club op een zijspoor is beland. 

Sam Allardyce, manager van Everton, heeft voor de tweede seizoenshelft geen plannen met de 24-jarige Nederlander. Klaassen mag dan ook op huurbasis vertrekken. "Omdat hij nooit op de reservebank zit, zou het voor zowel hem als de club beter zijn als hij vertrekt, maar op huurbasis. Misschien is hij volgend seizoen wél goed genoeg", aldus de manager tegen Engelse pers.

Klaassen maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Everton, voor zo'n 27 miljoen euro. Sindsdien komt hij weinig aan spelen toe. De Oranje-international heeft een contract tot 2022 bij Everton. Tot woensdagavond kan een huurtransfer nog worden bezegeld.