Officieel: Everton laat geflopte spits vertrekken naar Primera Division

Officieel: Everton laat geflopte spits vertrekken naar Primera Division

30-01-2018 23:28
7

Everton heeft Sandro Ramirez verhuurd aan het Spaanse Sevilla. De spits werd met hoge verwachtingen binnengehaald door The Toffees, maar kwam nauwelijks aan de bak.

De 22-jarige spits tekende deze zomer bij de tweede club uit Liverpool. Hij kwam over van Malaga en moest de vervanger worden van de naar Manchester United vertrokken Romelu Lukaku. Bij Malaga was hij in het seizoen 2016-2017 in 32 wedstrijden goed voor zestien doelpunten. Bij Everton slaagde Ramirez er niet in om de hoge verwachtingen in te lossen en zat hij vaak op de reservebank.

Een huurtransfer naar Sevilla moet uitkomst bieden. Everton meldt dinsdagavond dat Ramirez op het punt staat om de overstap te maken naar de Primera Division. Hij moet echter nog wel medisch gekeurd worden. Ook Sevilla maakt melding van de aanstaande transfer.

Sandro Ramirez is to join Sevilla on loan for the rest of the season, subject to a medical.

The 22-year-old forward signed for Everton in the summer from La Liga side Malaga, having netted 16 goals in 32 appearances in 2016/17.

The Spain Under-21 international, a product of Barcelona’s La Masia academy, will now return to La Liga for the rest of the campaign, having played 15 games for the Blues and scoring one goal.