De Eredivisie-flops: tweetallen van Ajax, Feyenoord, PEC en Willem II

De Eredivisie-flops: tweetallen van Ajax, Feyenoord, PEC en Willem II

05-02-2018 11:00
15

Ook in de 21ste speelronde van de Eredivisie viel weer een aantal spelers door de mand. Ajax, Feyenoord, PEC Zwolle en Willem II leveren twee spelers voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur.

Renato Tapia (Feyenoord)
Zeker niet de slechtste speler in Venlo, maar áls er in de Feyenoord-defensie iets misgaat is Tapia erbij betrokken. Veroorzaakte na 87 minuten de strafschop waaruit VVV de 0-1 maakte en werd meteen gewisseld.

Wedden

Meer odds

Hakim Ziyech (Ajax)
Speelde ondermaats tegen NAC en straalde dat aan alle kanten uit. Hij is waarschijnlijk de beste voetballer van de Eredivisie en daar passen zijn provocerende gebaren - nadat hij een keer wél iets goed deed - niet bij.

Mickey van der Hart (PEC Zwolle)
Kreeg een kans door de schorsing van Diederik Boer, maar zijn optreden tegen PSV duurde slechts 42 minuten. Twijfelde bij het uitkomen en dat kwam hem duur te staan tegenover de snelle Hirving Lozano: rood.

Lars Veldwijk (FC Groningen)
Groningen-trainer Ernest Faber gaf hem zaterdagavond een ultieme waarschuwing: Veldwijk moet scoren, anders dreigt hij buiten de selectie te vallen. Als invaller hielp de spits een megakans om zeep tegen Vitesse.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Kon geen potten breken tegen Venlo. Had bovendien geluk dat hij geen rode kaart kreeg na een tackle van achteren. Zulke momenten blijven opgesloten zitten in het spel van de Eredivisie-topscorer.

Giliano Wijnaldum (Willem II)
Zal zich ongetwijfeld wat anders hebben voorgesteld van zijn Eredivisie-rentree. Voor rust ging Wijnaldum vreselijk in de fout, waardoor Sparta de 1-0 kon maken. In de tweede helft keerde hij niet meer terug.

Nicolás Freire (PEC Zwolle)
Oké, hij kreeg nauwelijks hulp van zijn teamgenoten, maar Freire deed zelf ook weinig om een voldoende te halen. Werd aan alle kanten voorbijgelopen door Lozano. Toch opvallend voor een huurling van Manchester City.

Ben Rienstra (Willem II)
Met een gezicht als een oorwurm stond hij na de 1-0 nederlaag van Willem II bij Sparta de pers te woord. Hij haalde uit naar zijn teamgenoten, maar zou ook in de spiegel moeten kijken.

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Het piept en het kraakt bij Huntelaar. De jaren gaan echt tellen. Zelfs tegen een laagvlieger als NAC gaat het spel soms langs hem heen. Hij had bovendien zijn vizier niet op scherp staan.