'The Man' heeft eerste Jong Ajax-goal te pakken: Moeilijke periode achter de rug

'The Man' heeft eerste Jong Ajax-goal te pakken: "Moeilijke periode achter de rug"

Gepubliceerd: dinsdag 6 februari 2018 om 13:12di 06-02-2018 om 13:12

Voor Victor Jensen is maandag 5 februari 2018 een datum om nooit meer te vergeten. De zeventienjarige Deen, sinds de winterstop actief bij Jong Ajax, maakte thuis tegen Helmond Sport (2-0) zijn eerste doelpunt namens de Amsterdamse beloften, die mede hierdoor bovenaan de Jupiler League staan.

"Ik ben nog steeds een beetje aan het shaken", reageerde de jonge aanvaller, door ploeggenot Sebastian Pasquali 'The Man' genoemd, na afloop tegenover de clubsite van Ajax. Jensen had tot maandagavond slechts één invalbeurt voor Jong Ajax op zijn naam staan en had niet op speeltijd tegen Helmond Sport gerekend. "In de ochtend kreeg ik te horen dat ik met Jong Ajax mee ging doen, dus ik was flink verbaasd. Maar ik was klaar voor de test. Het ging erg goed."

De Deen kwam afgelopen zomer over van FC Kopenhagen en had enige tijd nodig om zich aan te passen in Amsterdam. "Ik heb een moeilijke periode achter de rug. Ik moest erg wennen aan de manier van spelen en bij Ajax O19 speelde ik lang niet alles. Maar deze invalbeurt is weer een grote stap. Het gaat er erg fysiek aan toe, waardoor je bij iedere bal scherp moet zijn." Jensen hoopt nu op meer kansen in de Jupiler League. "En het uiteindelijke doel is natuurlijk om Ajax 1 te halen. Maar ik doe het rustig aan. Ik moet de tijd nemen. Haast zorgt alleen maar voor stress."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws