'Buitencategorie, ik zie hem trainer worden van Feyenoord of in het buitenland'

'Buitencategorie, ik zie hem trainer worden van Feyenoord of in het buitenland'

15-02-2018 10:44
17

FC Groningen heeft met Danny Buijs een potentiële toptrainer in huis gehaald. Dat stellen Kees Spaan en Leon Bot van Kozakken Boys in het Algemeen Dagblad.

Buijs werd woensdag officieel vastgelegd als nieuwe trainer van Groningen, waar hij Ernest Faber opvolgt. Hij gaat na dit seizoen aan de slag. "Dat hij na vier jaar trainer wordt van een Eredivisie-club, daar ben ik heel erg trots op", reageert Spaan, technisch manager van Kozakken Boys, in het AD.

"Men zegt dat trainer een ervaringsvak is en dat klopt ook wel, maar je moet wel de kans krijgen. De eerste kreeg hij van mij en die heeft hij met beide handen aangegrepen, de tweede krijgt hij nu van Ron Jans. Hij is leergierig, maar staat open voor kritiek en heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld."

Kozakken Boys-speler Bot is vol lof over Buijs. "Een fantastische stap, omdat ik denk dat hij een heel goede trainer gaat worden. Dat is-ie al. Zijn besprekingen, hoe hij een wedstrijd leest, hoe hij voor de camera staat; buitencategorie. Hij wordt niet voor niets één van de grootste trainers-talenten genoemd. Ik zie hem ooit wel trainer worden van Feyenoord of bij een mooie club in het buitenland."