Perez looft 'twee potentiële internationals': 'Een stormachtige ontwikkeling'

Perez looft 'twee potentiële internationals': 'Een stormachtige ontwikkeling'

15-02-2018 18:52
23

Hans Hateboer en Marten de Roon nemen het in de tweede ronde van de Europa League met Atalanta Bergamo op tegen Borussia Dortmund. Dat is een mooie test voor de 'potentiële internationals', stellen Kenneth Perez en Arnold Bruggink.

Perez steekt de loftrompet over Hateboer. "Hij heeft inhoud, loopvermogen en fysiek", zegt hij tegen FOX Sports. "Ik vind hem er heel volwassen uitzien, dat zag je ook in de wedstrijd tegen Everton. Hateboer heeft echt een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ik vind het twee potentiële internationals, zeker als Koeman af en toe met drie of vijf achterop wil spelen. Dan heb je iemand nodig die de hele flank kan bestrijken en dat kan deze jongen."

Bruggink roemt ook De Roon. "Het punt is: waar ga je bij De Roon naar kijken? Dat hij te weinig tempo heeft?", begint de voormalig aanvaller. "Maar het is een jongen die altijd zijn positie houdt en dat wordt in Italië in ieder geval enorm gewaardeerd. Ga eens kijken naar waar hij goed in is en niet naar zijn slechte punten. Ik denk dat hij een enorme discipline heeft."

"Ik denk dat hij dat kan toevoegen aan het Nederlands elftal, waar het altijd gaat om voetballen van achteruit. Dan heb je eindelijk een jongen die gecontroleerd de boel in de gaten kan houden", besluit Bruggink.