Verbijsterd door 'labiel' Ajax: 'Voetbaltechnisch een stapje terug gedaan'

Verbijsterd door 'labiel' Ajax: 'Voetbaltechnisch een stapje terug gedaan'

16-02-2018 07:41
68

Het spel van Ajax onder Erik ten Hag kan David Endt nog niet bekoren. De voormalig teammanager van de Amsterdammers denkt dat de kritiek vooralsnog achterwege blijft vanwege de resultaten.

"Afgelopen zondag (tegen FC Twente, red.) heb ik Ajax zien spelen en toen was ik eigenlijk een beetje verbijsterd door een zekere labiliteit in het spel en een gebrek aan druk zetten, waardoor er ruimtes ontstonden waar Twente van kon profiteren", zegt Endt tegen Ajax Showtime. "Onder Bosz zat het druk zetten er heel erg in en misschien is het wel een proces en een nadeel dat Ten Hag halverwege het seizoen moest beginnen, maar ook Keizer had een agressievere speelstijl."

Endt kijkt met grote belangstelling naar de ontwikkeling van het elftal van Ten Hag. "Ik denk dat Ten Hag een uitstekende trainer is, maar ik denk wel dat Ajax voetbaltechnisch een stapje terug heeft gedaan ten opzichte van de eerste seizoenshelft", stelt de analist. "Maar misschien is dat wel nodig om er straks twee vooruit te doen."

"Elke trainer wil zijn stempel drukken en heeft zijn ideeën, maar ik zie nog niet veel van de ideeën van Ten Hag terug in het spel van Ajax", besluit Endt.