Koeman waagde poging bij Robben: 'Had het idee dat de deur op een kier stond'

Koeman waagde poging bij Robben: 'Had het idee dat de deur op een kier stond'

19-03-2018 15:25
9

Ronald Koeman heeft tevergeefs aangeklopt bij Arjen Robben voor een terugkeer in het Nederlands elftal. Dat vertelde de bondscoach maandag op zijn eerste persconferentie.

"Op het moment dat hij natuurlijk zijn laatste wedstrijd speelde, had ik het idee van afstand dat de deur misschien nog wel op een kier stond", legt Koeman uit. "Dat was een van de redenen, buiten het feit dat ik benieuwd was wat hij vond van de laatste reeks interlands. Is er nog een kier? Nee, er is geen kier." Volgens Koeman was dat een keuze van de aanvaller van Bayern München. "Want een fitte Arjen Robben lijkt mij van waarde voor het Nederlands elftal."

De keuzeheer sprak ook met Louis van Gaal. "Ongelooflijk hè, dat dat tot stand kwam", grapt hij. "Ik ga er niet op in wat er besproken is. Ik wilde me zo goed mogelijk voorbereiden door te praten met spelers, met trainers. Ik heb ook met Dick Advocaat gesproken." Volgens Koeman stond hun eerdere onenigheid een gesprek niet in de weg. "Des te prettiger is dat ik hem gebeld heb en dat hij het een goed idee vond om te praten over het bondscoach zijn."