'Stam kreeg een diploma toen bleek dat hij ging hyperventileren in een klaslokaal'

'Stam kreeg een diploma toen bleek dat hij ging hyperventileren in een klaslokaal'

22-03-2018 14:22
33

Henk Spaan blijkt geen groot fan te zijn van Jaap Stam. Woensdag werd de Nederlandse manager op straat gezet door Championship-club Reading. Eerder (2014-2016) stond Stam aan het roer bij Jong Ajax. 

'Japie deed het niet goed bij Reading, terwijl na zijn debuutseizoen een aardige toekomst lonkte aan de M4. Opnieuw bleek dat in het verleden behaalde successen geen kampioenschappen garanderen. De KNVB geloofde ook in Stam: hij kreeg zomaar een trainersdiploma uitgereikt toen bleek dat hij ging hyperventileren in een klaslokaal', schrijft Spaan donderdag cynisch in Het Parool. 

'Was dat een teken aan de wand? Jaaps zelfvertrouwen werd er bij Ajax niet door aangetast. Hij zette Nouri op de bank - overigens door niemand bij de club gecorrigeerd - en als een speler bij hem belet vroeg, keek hij nauwelijks op van zijn laptop. Empathie zal nooit Jaaps middle name worden.'

'Voor Reading kocht hij Clement, Bacuna en Joey van den Berg, geen selectiebeleid waarmee je Trainer van het Jaar wordt. Jaap voetbalde bij Manchester United, Lazio en Milan, als paard overtuigender dan als ruiter', besluit Spaan. 

Lees ook: Stam na ontslag in Engeland: 'Heb het nog vrij lang volgehouden'