Lieder reageert op disciplinaire straf: 'In mijn ogen onterecht en misplaatst'

Lieder reageert op disciplinaire straf: 'In mijn ogen onterecht en misplaatst'

28-03-2018 20:41
17

Mart Lieder heeft vol verbazing gereageerd op de beslissing van FC Eindhoven om hem uit de selectie te zetten. De Jupiler League-topscorer is bestraft doordat hij zich na een blessure heeft laten behandelen door een externe fysiotherapeut in plaats van de medische staf van de Brabanders.

Dit laat de 27-jarige spits weten aan Voetbal International. Lieder benadrukt dat hij overlegd heeft met de medische staf van FC Eindhoven. "Dit gebeurt vaker. Ik miste daardoor de training. Alles uiteraard met het doel om zo snel mogelijk weer fit te zijn." Trainer David Nascimento was echter niet op de hoogte. "De hoofdtrainer heeft dit opgevat als dat ik hem gepasseerd heb in de communicatie en heeft mij daarom tot en met vrijdag geschorst."

Lieder heeft de beslissing van FC Eindhoven met grote tegenzin geaccepteerd. "In mijn ogen een volkomen onterechte en misplaatste sanctie. Ik ben mij van geen kwaad bewust geweest. Als je als trainer dingen anders wil, praat je erover en is het uit de wereld wat mij betreft. De trainer heeft er een andere mening over. Die heb ik te accepteren." Lieder mist in ieder geval de wedstrijd tegen NEC, maar hoopt daarna zo snel mogelijk aan te sluiten. "Ik wil in de laatste zes wedstrijden van het seizoen alles geven om de periode bij Eindhoven goed af te sluiten."

De Jupiler League-topscorer beschikt over een aflopend contract en wil in de zomer een transfer afdwingen.

Lees meer: Jupiler League-topscorer trapt stennis in Eindhoven en wordt uit de selectie gezet