Locadia: Volwassen mannen die verschrikkelijke dingen over me schreeuwen

Locadia: "Volwassen mannen die verschrikkelijke dingen over me schreeuwen"

04-04-2018 14:03
41

Jürgen Locadia vindt de voetballerij 'een krankzinnige wereld'. De spits, in januari voor zo'n 16 miljoen euro door PSV verkocht aan Brighton & Hove Albion, verbaast zich na al die jaren in het profvoetbal nog steeds over zaken die hij ziet en meemaakt. 

Soms vraagt Locadia zich hardop af of hij niet beter artiest had kunnen worden. "Lekker reizen, touren en muziek maken. Lekker de studio in", zegt hij in een interview met Voetbal International. 

"Het is soms ook lastig alles bij elkaar te krijgen in mijn hoofd. De voetbalwereld is natuurlijk superplat en tegelijk is voetbal het mooiste spelletje dat er is. Als je heel logisch nadenkt, zit ik natuurlijk in een krankzinnige wereld. Het geld, de adoratie, maar ook dingen die mensen roepen als ik langs de zijlijn ren. Volwassen mannen die verschrikkelijke dingen over me schreeuwen. Kom op, het is een spel, man."

"Mensen die helemaal losgaan op social media. Voetbal wordt zo wel heel groot en belangrijk gemaakt. En tegelijk beleven miljoenen mensen er zoveel plezier aan. Een bizarre tegenstelling."

Lees ook: Locadia 'helemaal van slag' door flitstransfer: 'Waarom zou er een club komen?'