Update: AD en Feyenoord komen eruit: kort geding over uitzending van de baan

Update: AD en Feyenoord komen eruit: kort geding over uitzending van de baan

20-04-2018 12:26
44

Het Algemeen Dagblad heeft een kort geding aangespannen tegen Feyenoord en de gemeente Rotterdam. Inzet zijn de uitzendrechten van de eventuele bekerhuldiging in De Kuip.

Het AD stapt naar de rechter om af te dwingen dat de website maandag eigen live-beelden van de eventuele huldiging kan uitzenden. Dat schrijft de ochtendkrant. Als Feyenoord zondag AZ verslaat in de finale van de KNVB Beker, wordt de selectie en technische staf een dag later om 14.00 in de eigen Kuip gehuldigd. De Coolsingel wordt op dit moment verbouwd.

Wedden

Meer odds

Feyenoord heeft de uitzendrechten niet aan het AD, maar aan FOX Sports en RTV Rijnmond gegeven. Andere media kunnen wel filmen in het stadion, maar mogen de beelden pas ná 15.30 uur uitzenden. Het AD wil 'op zijn eigen manier' verslag doen van de festiviteiten. 'Volgens de AD-hoofdredactie is hier sprake van vrije nieuwsgaring bij een publiek evenement waartoe iedereen gratis toegang heeft', klinkt het.

Het kort geding van het AD tegen Feyenoord en de gemeente Rotterdam dient vrijdagochtend in Rotterdam.

Update 20/4 12.26: Het Algemeen Dagblad en Feyenoord staan vrijdagochtend níet tegenover elkaar in de rechtbank. De twee partijen zijn tot een akkoord gekomen wat betreft het uitzenden van een eventuele huldiging van Feyenoord. "Wij kunnen ons nu helemaal richten op het verslaan van de bekerfinale en de eventuele huldiging. We zijn tevreden dat de vrijheid van nieuwsgaring maandag niet op de tocht staat", zegt Paul van den Bosch namens de AD-hoofdredactie op het eigen medium.