Doodsbedreigingen na Verbeek-ontslag bij Feyenoord: 'Overwogen te stoppen'

Doodsbedreigingen na Verbeek-ontslag bij Feyenoord: 'Overwogen te stoppen'

21-04-2018 22:29
31

Kevin Hofland is pas aan zijn eerste half jaar als trainer in het betaald voetbal bezig, maar kan nu al voor een ongekende prestatie met Fortuna Sittard zorgen. De oud-verdediger, op papier assistent-trainer van Claudio Braga, zag de Limburgers vrijdag met 0-1 winnen bij Jong FC Utrecht, waardoor de Eredivisie lonkt.

Hofland beseft van hoe ver Fortuna komt. "Veel mensen weten dat niet, maar toen de club bijna failliet was, heb ik mensen met elkaar in contact gebracht die geld in de club hebben gestoken om Fortuna overeind te houden", vertelt de zevenvoudig Oranje-international aan De Limburger. Toen Hofland, na het ontslag van Sunday Oliseh, werd benaderd om zijn jeugdliefde te helpen, had hij echter korte bedenktijd nodig. "Voordat ik toehapte, heb ik veel mensen gebeld om advies. Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu, twee vrienden, mijn vader: ze vonden allemaal dat ik het moest doen."

Hoewel Hofland momenteel op een roze wolk leeft, kent hij ook de schaduwzijde van de profwereld: in 2009 werd hij bij Feyenoord verantwoordelijk gehouden voor het ontslag van trainer Gertjan Verbeek, waarna Hofland doodsbedreigingen ontving. "Het werkte niet met Verbeek, maar ik heb juist tot het laatst moment bemiddeld om de brokken weer te lijmen", blikt de oud-verdediger terug. "Toen heb ik overwogen mijn eigen leven te gaan leiden en me terug te trekken uit het voetbal. Dat was het me allemaal niet waard. Maar dan komt de winnaar in mij toch weer bovendrijven. Zo snel laat ik me niet verslaan."

Lees ook: Jong Ajax nog één zege van Jupiler League-titel, Fortuna en NEC in slipstream