Kritiek op voetbalwereld: 'In mijn tijd bij Ajax merkte ik dat al'

Kritiek op voetbalwereld: 'In mijn tijd bij Ajax merkte ik dat al'

26-04-2018 22:10
53

Javier Martina is kritisch op Ajax. De oud-profvoetballer is van mening dat spelers die in Amsterdam rondlopen te veel gestuurd worden.

"In mijn tijd bij Ajax merkte ik al hoe vreemd de voetbalwereld is, hoe ze je willen veranderen", zegt Martina tegen VICE Sports. "Ze scouten je vanwege de speler die je bent en vervolgens proberen ze je compleet te veranderen."

"Na mijn eerste seizoen bij Jong Ajax kreeg ik bijvoorbeeld te horen dat ik meer moest gaan scoren. Ik had prima cijfers, maar moest zelf meer doelpunten maken. Prima. In mijn tweede seizoen werd ik topscorer en alsnog veranderde het niks voor mijn kansen in het team."

Na wat avonturen bij diverse clubs, belandde Martina weer in Nederland. "Ik werk nu voor de gemeente Amsterdam. Dat is niet wat ik had moeten doen op deze leeftijd, maar ik heb nu een gezin en moet mijn verantwoordelijkheid pakken. Het heeft geen zin om nu te jammeren. Gewoon zeven uur opstaan, vijf dagen per week fietsen los knippen. Het is niet echt een beroep waardoor mensen je heel aardig gaan vinden, haha. Maar ik moet toch iets en ik voel me nergens te goed voor."

Lees ook'Suarez vroeg: 'Wat heb jij Van Basten geflikt?' Ik kon hem geen antwoord geven'