Koeman: Hij begint niet bij Jong Ajax, maar zit wel op de bank bij Ajax 1. Tja..

Koeman: "Hij begint niet bij Jong Ajax, maar zit wel op de bank bij Ajax 1. Tja.."

29-04-2018 22:54
90

Ronald Koeman lijkt geen fan van de huidige opzet in de Jupiler League. De bondscoach van het Nederlands elftal vindt het onbegrijpelijk dat de beloftenploeg van Ajax, die kampioen geworden is, bijna wekelijks in een andere opstelling speelt.

"Als je een week later speelt kan het totaal anders zijn en kun je een minder sterk elftal treffen. Als je kampioen wordt, moet je promoveren. Net zo goed dat je moet degraderen als je onderaan staat in de Jupiler League. Het gebeurt allemaal niet zoals ik het zou willen", zegt Koeman bij Rondo van Ziggo Sport.

"Ik was vanmiddag bij Ajax - AZ. Ik keek naar de opstelling en zag Sierhuis op de bank zitten. Hij speelde niet, maar viel wel in en maakte de 1-1 (zaterdag bij Jong Ajax tegen MVV, red.). Hij begint niet bij Jong Ajax, maar zit wel op de bank bij Ajax 1. Tja, als je op de bank zit bij Ajax 1, moet je in ieder geval gaan spelen."

Koeman krijgt de vraag of hij dingen zou willen veranderen. "Ik denk dat er andere dingen zijn waar ik me druk om moet maken. Of ik het er niet mee eens ben? Als ze me er wat over vragen, geef ik eerlijk m'n mening."