Van Dijk: Vorig jaar was ik nog toeschouwer bij de finale en nu sta ik er zelf

Van Dijk: "Vorig jaar was ik nog toeschouwer bij de finale en nu sta ik er zelf"

02-05-2018 22:56
18

Blijdschap en opluchting maakten zich na AS Roma - Liverpool meester van Virgil van Dijk. De Oranje-international kreeg vier tegengoals om de oren, maar staat voor het eerst in zijn carrière in de Champions League-finale.

"We wisten van tevoren dat het lastig zou worden, want ze hebben het natuurlijk laten zien tegen Barça voor dit publiek", reageert Van Dijk na de 4-2 nederlaag bij Veronica. "We verliezen vanavond voor het eerst in de Champions League, maar mij maakt het eigenlijk geen moer uit. Champions League-finale, geweldig."

In zijn eerste half jaar op topniveau mag Van Dijk het dus meteen op het grootste podium laten zien. "Vorig jaar was ik nog samen met een goede vriend toeschouwer bij de finale, nu sta ik er zelf. Ja, het kan snel gaan. Prima jaartje tot nu toe...", lacht hij. "We gaan naar Kiev. Het wordt een mooi potje, ik heb er zin in."

In de slotfase kreeg de Liverpool-stopper het nog wel even benauwd, geeft hij toe. "Dat penaltymoment (4-2, red.) was heel apart, want de vijfde official schudde gewoon nee. Het was ook geen penalty. Achja, het werd natuurlijk wel even spannend. Het was gewoon een heel aparte wedstrijd."