'Derde steunpilaar ziet onvoldoende perspectief onder Ten Hag en wil vertrekken'

'Derde steunpilaar ziet onvoldoende perspectief onder Ten Hag en wil vertrekken'

09-05-2018 06:53
61

André Onana wil net als teamgenoten Matthijs de Ligt en David Neres vertrekken bij Ajax. De Amsterdammers hopen de 22-jarige doelman echter nog een jaar te behouden, meldt De Telegraaf.

Het ideale scenario voor Ajax is dat Onana nog een seizoen blijft, zodat zijn beoogde opvolger Dominik Kotarski (18) verder kan worden klaargestoomd. De Kroaat keepde de laatste wedstrijd van het seizoen in Jong Ajax. In de nieuwe jaargang moet hij meer vlieguren gaan maken in het elftal van trainers Michael Reiziger en Winston Bogarde.

Het is echter de vraag of Onana daarop wil wachten. De Kameroener is net als Matthijs de Ligt teleurgesteld over afgelopen seizoen en ziet te weinig perspectief voor nog een jaar onder trainer Erik ten Hag. Net als de verdediger, heeft de keeper echter een doorlopend contract, waardoor directeur spelersbeleid Marc Overmars op zijn strepen kan gaan staan.

Naast De Ligt en Onana wil ook Neres vertrekken. De Braziliaan is gefrustreerd dat Ajax hem een transfer van dertig miljoen euro door de neus boorde. Daarnaast lijken Hakim Ziyech en Justin Kluivert al langer op een transfer af te stevenen.