'Grote domper voor Ajax: De Ligt dient via Raiola vertrekwens in bij Ajax-leiding'

'Grote domper voor Ajax: De Ligt dient via Raiola vertrekwens in bij Ajax-leiding'

09-05-2018 01:00
239

Matthijs de Ligt heeft bij de clubleiding van Ajax aangegeven dat hij wil vertrekken, meldt De Telegraaf. Dat heeft hij volgens de ochtendkrant via zijn adviseur Mino Raiola gedaan.

Dat De Ligt (18) wil vertrekken, is een forse tegenvaller voor Ajax. De Amsterdammers hoopten de jonge revelatie juist binnenboord te houden. Vooralsnog zit dat er niet in. De Ligt heeft aan directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar laten weten dat hij zijn heil deze zomer ergens anders wil zoeken. 

Ajax zag voor De Ligt een belangrijke rol weggelegd voor komend seizoen, schrijft De Telegraaf. Van der Sar liet zondag nog bij Rondo weten dat Ajax niet van plan is om spelers van de leeftijd van De Ligt te laten vertrekken, omdat dat niet bij de filosofie van Ajax zou passen.

Naast De Ligt is ook Justin Kluivert (19) hard op weg om te vertrekken bij Ajax. Volgens Voetbal International en het Algemeen Dagblad staat de jonge aanvaller in de belangstelling van diverse Italiaanse clubs. AS Roma is naar verluidt het meest concreet. Detail: Kluivert heeft Raiola als zaakwaarnemer. De Italiaan is niet de zaakwaarnemer van De Ligt, maar wel zijn adviseur.