De Vries in gesprek met Ajax: Hij wil graag spelen in de Eredivisie

De Vries in gesprek met Ajax: "Hij wil graag spelen in de Eredivisie"

10-05-2018 11:04
43

Peter R. de Vries is met Ajax in gesprek over de toekomst van Leon Bergsma. De aanvoerder van Jong Ajax zag de optie in zijn contract gelicht worden, maar nu is de vraag op welk niveau Bergsma volgend seizoen gaat spelen. Zaakwaarnemer De Vries weet zeker dat Erik ten Hag geen grote fan is van de verdediger.

"De optie is gelicht door Ajax. Wij zijn op dit moment met Ajax in gesprek om te kijken hoe de toekomst van Leon eruit gaat zien", zegt De Vries tegen Voetbal Inside. "Hij heeft een heel sterk seizoen gedraaid. Hij heeft als aanvoerder de meeste minuten van iedereen gemaakt. Je kunt wel zeggen dat hij het kampioenschap mede gestalte heeft gegeven."

De Vries zegt dat Bergsma simpelweg te goed is om op de bank te zitten. "Hij wil graag spelen in de Eredivisie. Of dat bij Ajax is of ergens anders, gaan we zien. Daar zijn we over in gesprek. We hebben al eerder bespeurd dat Ten Hag kennelijk niet razend enthousiast is over hem, want anders had hij hem bij bepaalde blessures en schorsingen wel eerder bij de selectie gehaald. Ook dat was onder Marcel Keizer anders. Dat is de keuze van Ten Hag."

De Vries sluit de kans niet uit dat Bergsma zich voor volgend seizoen door Ajax laat verhuren aan een club in de Eredivisie. "Dat zou een mogelijke optie zijn, ja", aldus de zaakwaarnemer.

Lees ookVerdediger richting Ajax-exit: 'Het uitduel met Roda was duidelijk signaal'