Drama voor Franse stuntploeg: degradatie uit derde divisie na bereiken bekerfinale

Drama voor Franse stuntploeg: degradatie uit derde divisie na bereiken bekerfinale

11-05-2018 21:09
16

De Franse amateurs van Les Herbiers hebben het droomseizoen in mineur afgesloten. De club speelde dinsdagavond nog in de Franse bekerfinale tegen Paris Saint-Germain, maar is drie dagen later gedegradeerd uit het Championnat National, het derde niveau van Frankrijk.

De bekerfinalist stond bij het ingaan van de laatste speelronde nog op een veilige dertiende plek, maar gooide zijn eigen glazen in met een 4-1 nederlaag bij nummer twee AS Béziers, dat daardoor naar de Ligue 2 gepromoveerd is. Victor Elissalt, Simon Gbegnon en Ibrahim Sissoko hielpen de thuisploeg aan een 3-0 voorsprong. Ambroise Gboho deed nog iets terug namens de cupfighters, maar Antoine Rabillard had in de slotminuten het laatste woord.

Hierdoor wordt Les Herbiers op de laatste speeldag nog door twee clubs ingehaald. Cholet speelt zich veilig door een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Crétiel en Entente Sannois-Saint-Gratien maakt een sprongetje door met 2-3 bij Grenoble te winnen. De stuntploeg was aan zijn derde achtereenvolgende seizoen op het derde niveau bezig.