'Simpel mens' Fraser moet salaris inleveren: 'Dit doet pijn, bij iedereen'

'Simpel mens' Fraser moet salaris inleveren: 'Dit doet pijn, bij iedereen'

23-05-2018 07:50
24

Henk Fraser heeft bewust géén ontsnappingsclausule laten opnemen in zijn contract bij Sparta. De oefenmeester, die eerder dit jaar werd aangesteld als opvolger van Dick Advocaat, is volgend jaar dus actief in de Jupiler League met de degradant. 

Fraser wist dat degradatie tot de mogelijkheden behoorde. Een simpel verhaal, legt de trainer uit aan De Telegraaf. "Ik ben nou eenmaal ook een vrij simpel mens. Dat ik hier niet op gehoopt had, dat is zeker. Maar in de Eredivisie zou het net zo pittig worden als nu in de Eerste Divisie. Dit doet alleen meer pijn, bij iedereen."

"Eenieder zit nu met de grootst mogelijke kater. Van dit scenario zijn heel veel mensen niet uitgegaan, maar de club moet weer even op nul en van daaruit moeten we ons richten op een terugkeer naar de Eredivisie."

Van een ontsnappingsclausule was en is geen sprake. "Iedereen zou het waarschijnlijk hebben kunnen accepteren als ik zo'n clausule had laten opnemen, maar ik ben niet zo iemand. Ik heb de keuze voor Sparta gemaakt en daar sta ik nog steeds achter."

De degradatie van Sparta betekent wel dat Fraser - net als veel andere medewerkers van de club - salaris moet inleveren. "Ik wist hoe de situatie bij Sparta was en hoe die nu is. De degradatie is voor iedereen nadelig, maar ik heb deze keuze ook nooit gemaakt om geld, want dan had ik desnoods gewacht."

No Poll