'Sporting meldt zich voor PSV'er na derde seizoen op rij in dubbele cijfers'

'Sporting meldt zich voor PSV'er na derde seizoen op rij in dubbele cijfers'

28-05-2018 07:05
28

Gastón Pereiro heeft over belangstelling niet te klagen. Naast VfL Wolfsburg volgt ook Sporting Portugal de verrichtingen van de PSV'er met belangstelling.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad maandag. Sporting heeft binnen het 'zakelijke kamp' van Pereiro geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de aanvallende middenvelder. PSV is officieel niet op de hoogte van de belangstelling en wacht rustig af.

Het is geen geheim dat Pereiro deze zomer openstaat voor een transfer. De 22-jarige Uruguayaan heeft zijn derde seizoen achter de rug in Eindhoven, waar hij in totaal 32 doelpunten maakte. Telkens haalde Pereiro de dubbele cijfers. Hij staat tot de zomer van 2022 onder contract. In 2015 betaalde PSV nog zeven miljoen euro voor hem aan het Uruguayaanse Nacional.

Het mogelijke vertrek van Pereiro kan niet los worden gezien van de breuk met technisch manager Marcel Brands, meldde het Eindhovens Dagblad vorige week. Pereiro had een goede band met Brands en voelde zich altijd gesteund door de Brabander, die in dienst treedt bij Everton.