'Spurs verlegt aandacht naar Dortmund-aanvaller: concurrentie van Chelsea'

'Spurs verlegt aandacht naar Dortmund-aanvaller: concurrentie van Chelsea'

28-05-2018 16:12
4

Tottenham Hotspur overweegt zijn aandacht te verleggen van Ryan Sessegnon naar Christian Pulisic. De Londense club denkt dat de komst van Sessegnon een stuk moeilijker is geworden nu stadgenoot Fulham is gepromoveerd naar de Premier League.

De pas achttienjarige Engelse linkshalf lijkt tenminste 57 miljoen euro te moeten kosten, meldt The Telegraph. Hoewel Pulisic eenzelfde prijskaartje heeft, wordt hij mede vanwege zijn veelzijdigheid bewonderd door manager Mauricio Pochettino. De Amerikaan van Borussia Dortmund kan op beide flanken en als aanvallende middenvelder uit de voeten.

Wedden

Meer odds

Daarnaast biedt de komst van de negentienjarige Pulisic diverse andere voordelen. Zo moet hij de Spurs helpen voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Voorzitter Daniel Levy wil een slaatje slaan uit de NFL door American Football-wedstrijden aan te bieden in het nieuwe stadion.

Wel wacht Tottenham forse concurrentie. Ook Liverpool en Chelsea worden aan Pulisic gelinkt. The Blues zouden hem kunnen betrekken in een deal voor Michy Batshuayi, die het afgelopen half jaar al werd verhuurd aan Dortmund en de Duitsers willen hem graag definitief vastleggen.

Steunpilaren gaan verlengen
Tottenham werkt ondertussen ook aan nieuwe contracten voor diverse steunpilaren. Dat Pochettino in Londen blijft, lijkt ook Dele Alli, Harry Kane, Jan Vertonghen en Christian Eriksen ervan te overtuigen om een nieuwe verbintenis te tekenen. Ze kunnen allen ruim 115.000 euro per week gaan verdienen.