Nieuwe trainer voor Dijks: Inzaghi tekent voor twee seizoenen

Nieuwe trainer voor Dijks: Inzaghi tekent voor twee seizoenen

Gepubliceerd: woensdag 13 juni 2018 om 16:11wo 13-06-2018 om 16:11

Bologna heeft Filippo Inzaghi officieel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De oud-spits van onder meer AC Milan wordt daarmee de nieuwe trainer van Mitchell Dijks.

De Italiaanse club, die vorig jaar op de vijftiende plek eindigde in de Serie A, heeft de komst van Super Pippo bevestigd via de website. Inzaghi tekent in Bologna een contract voor twee jaar. Vorige maand tekende Dijks nog een contract bij de club. Hij kwam transfervrij over van Ajax. Een dag later werd trainer Roberto Donadoni ontslagen. Direct daarna bleek Inzaghi al de belangrijkste kandidaat voor de vacature. 

Inzaghi was eerder als jeugdtrainer actief bij AC Milan. In 2014/15 was het hoofdtrainerschap van de Serie A-grootmacht zijn eerste grote klus. Hij werd destijds aangesteld als opvolger van Clarence Seedorf.

Tussen 2016 en 2018 stond Inzaghi aan het roer bij Venezia. Bij die club kondigde hij maandag zijn vertrek aan. Als speler won Inzaghi onder meer de Serie A (3) en de Champions League (2). In 2006 legde hij met Italië beslag op de wereldtitel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws