Nederlands elftal verkozen boven WK-ganger Marokko: Spijt is een groot woord

Nederlands elftal verkozen boven WK-ganger Marokko: "Spijt is een groot woord"

Gepubliceerd: donderdag 14 juni 2018 om 11:10do 14-06-2018 om 11:10

Anwar El Ghazi heeft geen spijt van zijn keuze om uit te komen voor het Nederlands elftal. De buitenspeler debuteerde in zijn Ajax-tijd voor Oranje, waardoor hij deze zomer thuis op de bank naar het WK kijkt. El Ghazi had ook voor Marokko kunnen kiezen.

"Spijt is een groot woord. Als voetballer wil je op het WK aanwezig zijn, of het nou met Marokko of Nederland is", begint El Ghazi bij Bureau Sport. "Het is gewoon jammer dat ik er niet bij ben. Maar spijt... Ik heb geen fout gemaakt, want ik heb gekozen met mijn hart én met mijn verstand. Ik heb hier geboren en getogen."

"Welke keuze ik had gemaakt, hij was nooit voor iedereen goed geweest. Als ik voor Marokko had gekozen zou men in Nederland zeggen: waarom kies je voor Marokko? Als ik voor Nederland zou kiezen zeggen ze in Marokko: waarom? Je bent een Marokkaan! Ik heb natuurlijk wel gewoon Marokkaans bloed."

El Ghazi is groot fan van Cristiano Ronaldo. De aanvaller van Portugal neemt het in de groepsfase van het WK op tegen Marokko. Voor wie El Ghazi juicht? "Ik heb die vraag zo vaak gehad… Ik ben gewoon voor Marokko natuurlijk. Ik ben trouwe supporter want ik heb Marokkaans bloed. Ik zal Marokko supporten en ik heb er vertrouwen in dat ze ver gaan komen. Ze halen sowieso de volgende ronde, dat is een ding dat zeker is. Daarna ligt het aan de loting. Ze kunnen Portugal sowieso verslaan en dan ligt het aan Iran."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws