'Argentijnse crisis: Messi en zeven medespelers willen bedanken voor Argentinië'

'Argentijnse crisis: Messi en zeven medespelers willen bedanken voor Argentinië'

22-06-2018 06:51
79

De 0-3 nederlaag tegen Kroatië van donderdagavond is als een mokerslag aangekomen binnen het Argentijnse kamp. De spelers hebben zelfs geëist dat bondscoach Jorge Sampaoli nog voor de laatste poulewedstrijd tegen Nigeria zijn koffers pakt, melden verschillende Argentijnse media.

Volgens onder meer MP en TyC Sports hebben verschillende spelers 's avonds na de zeperd in Nizhny Novgorod crisisberaad gevoerd. Naar verluidt is de positie van Sampaoli in dat gesprek ter discussie gesteld. Of de Argentijnse bond ook afscheid wil nemen van de bondscoach, is echter nog maar de vraag. Sampaoli heeft nog een vijfjarig contract, dat pas na de Copa America van 2019 ontbonden kan worden. Tot die tijd zit men vast aan een afkoopsom van liefst 17 miljoen euro mocht Sampaoli voortijdig ontslagen worden.

Het medium TNT Sports verwacht bovendien een leegloop binnen de Argentijnse selectie. De 34-jarige recordinternational Javier Mascherano zal na het WK in ieder geval zijn interlandcarrière beëindigen en zijn voorbeeld wordt mogelijk gevolgd door zeven medespelers: Marcos Rojo, Lucas Biglia, Angel Di Maria, Sergio Agüero, Ever Banega, Gonzalo Higuain én Lionel Messi. De superster bedankte na de verloren Copa America-finale van 2016 al voor de Albiceleste, maar kwam daar later op terug.

Lees ook: Kroatië declasseert Argentinië: Messi en co moeten vrezen voor uitschakeling

No Poll