'Fenerbahçe wil meer Nederlanders aan zich binden en voert gesprekken in Londen'

'Fenerbahçe wil meer Nederlanders aan zich binden en voert gesprekken in Londen'

22-06-2018 15:15
19

Phillip Cocu lijkt niet de enige Nederlander die Fenerbahçe in dienst wil nemen. De Turkse club zou ook interesse hebben in Nederlandse spelers. 

Volgens de Turkse krant Fanatik is Ali Koç, president van de club, gespot in Londen. Hij zou daar met zijn assistent Ozan Korman Tarman een ontmoeting hebben gehad met vertegenwoordigers van Tottenham Hotspur. Onderwerp van gesprek: Vincent Janssen. Daarnaast zou Fenerbahçe ook interesse hebben in Georges-Kévin N'Koudou, die afgelopen seizoen door Spurs werd verhuurd aan Burnley.

Daarnaast zou Koç ook gesprekken hebben gevoerd over een eventuele overgang van Jack Wilshere, David Ospina én Marco van Ginkel. Van Ginkel speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis bij PSV, maar keert na de zomer in principe terug bij Chelsea, waar hij nog tot medio 2020 onder contract staat. Fenerbahçe zou de middenvelder nu ook willen huren.

Eerder donderdag werd bekend dat Cocu de nieuwe trainer is van de Turkse topclub. Voor Janssen zou het een terugkeer zijn bij de club waar hij afgelopen seizoen al op huurbasis speelde. De 24-jarige aanvaller kwam toen, mede door gesukkel met blessures, tot slechts vier competitiegoals.