Van der Vaart: 'Ik ken hem en hij is geen leiderstype, hij is een stil mannetje'

Van der Vaart: 'Ik ken hem en hij is geen leiderstype, hij is een stil mannetje'

14-07-2018 08:50
29

Rafael van der Vaart stond tussen 2010 en 2012 samen met Luka Modric op het middenveld van Tottenham Hotspur. De oud-Ajacied noemt de aanvoerder van Kroatië een ster in stilte.

"Want hij is voor mij echt een voorbeeld op het veld, daardoor is hij ook aanvoerder", zegt Van der Vaart in De Telegraaf. "Zo kan ik me een sprint herinneren, de hoek van het veld in tijdens de laatste minuten tegen Engeland, om die bal nog te halen. Veel mensen zeggen dat hij echt de leider is van Kroatië, maar ik ken hem natuurlijk en hij is geen leiderstype."

"Hij is een stil mannetje. Zo loopt hij er natuurlijk ook een beetje bij. Maar wel eentje die altijd alles geeft", vervolgt Van der Vaart. "Modric is een geweldige speler, met zóveel kwaliteiten. Hij is niet echt een scorende speler, geeft ook geen twintig assists, maar aan de bal… Het wegdraaien, weten wat er gebeurt, dat blijft bijzonder om te zien."

Of het voldoende is om Kroatië aan de wereldtitel te helpen, is de vraag. "Ik heb altijd gezegd dat Frankrijk het wordt, al blijkt Kroatië een ploeg met heel veel levens en kwaliteit."