De Jong krijgt andere rol bij FC Utrecht: Uitgebreid geëvalueerd

De Jong krijgt andere rol bij FC Utrecht: "Uitgebreid geëvalueerd"

Gepubliceerd: woensdag 18 juli 2018 om 06:30wo 18-07-2018 om 06:30

Jean-Paul de Jong krijgt vanaf komend seizoen een andere rol bij FC Utrecht. Zijn assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen de dagelijkse leiding over de trainingen en voetbalinhoudelijke ontwikkelingen over. De Jong wordt manager bij Utrecht, maar blijft wel eindverantwoordelijk over het eerste elftal.

Dat vertelt directeur Jordy Zuidam van Utrecht deze week in Voetbal International. Zuidam laat weten dat er 'uitgebreid geëvalueerd is', nadat De Jong het in de winterstop overnam van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. "Jean-Paul en ik hebben uitvoerig met elkaar gesproken en samen besloten enkele aanpassingen in de structuur door te voeren", vertelt Zuidam aan het weekblad.

De taken van De Jong worden overgenomen. "Marinus en Rick zijn vanaf nu als veldtrainers verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen en de voetbalinhoudelijke ontwikkeling. Jean-Paul is en blijft eindverantwoordelijke en is uiteraard nauw betrokken bij alle processen in een monitorende rol, met Luc Nijholt als zijn assistent", aldus Zuidam.

Zuidam vertelt dat de reacties in Utrecht op de verandering positief zijn. "De veranderingen zijn voor de buitenwacht dan ook minimaal. We hadden op dezelfde voet verder kunnen gaan, aangezien er deels al zo werd gewerkt in de technische staf. Alleen denken we dat er nog meer in zit, zeker nu er meer duidelijkheid is. Garanties heb je niet, maar iedereen voelt zich hier prettig bij. Ook Jean-Paul."

Poll

Snap jij deze beslissing?

(3093 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws