PEC Zwolle presenteert ambitieus plan en wil 20 miljoen euro ophalen

PEC Zwolle presenteert ambitieus plan en wil 20 miljoen euro ophalen

18-07-2018 07:33
69

PEC Zwolle hoopt in de komende jaren een stevige plek in de subtop van de Eredivisie te veroveren. De Zwollenaren willen vast om plek vier tot acht gaan spelen en hopen in de komende jaren twintig miljoen euro aan groeikapitaal op te halen. PEC hoopt de club terug te geven aan de regio Zwolle door het uitgeven van aandelen.

De Eredivisie-club richt zich op het aantrekken van extern kapitaal, wat noodzakelijk is om de doelstelling te bereiken. 'In de periode 2019-2024 is PEC Zwolle voornemens om in totaal 20 miljoen euro aan groeikapitaal op te halen om daarmee de gewenste ambities te kunnen realiseren', schrijft PEC op het clubkanaal.

Wedden

Meer odds

Technisch directeur Gerard Nijkamp zegt dat PEC voor een 't-splitsing' staat. "Zijn we tevreden met hoe het gaat, of zetten we de schouders er met elkaar onder en proberen we de volgende stap te zetten?"

Voorzitter Adriaan Visser vertelt dat de directie van PEC de club terug wil geven aan de regio Zwolle door de verkoop van een gedeelte van de aandelen. "Wel wil ik een duidelijke kanttekening maken. Er is hier geen sprake van een overname, de club blijft te allen tijde baas in eigen huis middels een meerderheid van de aandelen."

"Echter is PEC Zwolle een ambitieuze club, zowel de mannen op het veld als de directie en interne organisatie willen zich ontwikkelen en niet stil blijven staan. Vandaar dat wij met elkaar uitspreken, wat goed is, moet beter!"