'Duitsers willen clubrecord breken voor Klaassen; Everton slikt fors verlies'

'Duitsers willen clubrecord breken voor Klaassen; Everton slikt fors verlies'

23-07-2018 07:10
37

Davy Klaassen is hard op weg naar de uitgang bij Everton. The Toffees onderhandelen al enkele weken met Werder Bremen en een akkoord hangt in de lucht, meldt het doorgaans goed ingevoerde BILD.

De Bundesliga-club wil twaalf miljoen euro betalen voor Klaassen, plus drie miljoen aan bonussen. De oud-Ajacied wordt daarmee de duurste aankoop uit de clubhistorie. Dat record is nu nog in handen van Marko Marin, die Bremen ooit 8,2 miljoen kostte. Everton slikt ondertussen een fors verlies op Klaassen, aangezien het vorige zomer nog 27 miljoen overmaakte naar Amsterdam.

Voor de 25-jarige middenvelder ligt een contract tot medio 2022 klaar. Hij kan 3,5 miljoen euro per seizoen gaan verdienen. Klaassen moet bij Werder Thomas Deleny doen vergeten. De Deen werd voor twintig miljoen verkocht aan Borussia Dortmund.

Overigens is het nog niet helemaal zeker dat Klaassen aan de slag gaat in de Bundesliga. Hij zou nog hopen op een betere aanbieding uit de Premier League. Onder meer Huddersfield Town is geïnteresseerd.

Lees ook'Beweging rond miskoop Klaassen: Bundesliga-club onderhandelt met Everton'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie