Zaakwaarnemer bevestigt: transfervrije Ajax-doelman vindt onderdak in Zuid-Afrika

Zaakwaarnemer bevestigt: transfervrije Ajax-doelman vindt onderdak in Zuid-Afrika

Gepubliceerd: donderdag 26 juli 2018 om 08:43do 26-07-2018 om 08:43

Peter Leeuwenburg zet zijn carrière voort in Zuid-Afrika. De 24-jarige doelman uit Heinenoord vertrok afgelopen zomer na veertien jaar bij Ajax en heeft onderdak gevonden bij Cape Town City.

De club uit Kaapstad heeft de transfer nog niet officieel bevestigd. Zaakwaarnemer Dick Tuit heeft echter via Twitter laten weten dat Leeuwenburgh tot het einde van het seizoen heeft getekend bij zijn nieuwe club, met een optie voor nog eens twee jaar. De belangenbehartiger laat weten dat Leeuwenburgh erg onder de indruk is van zijn nieuwe werkomgeving en veel zin heeft in zijn nieuwe avontuur.

De doelman bracht in mei zelf het nieuws naar buiten dat zijn aflopende contract bij Ajax niet verlengd zou worden. Leeuwenburgh zat tijdens drie bekerwedstrijden op de bank bij de hoofdmacht, maar heeft zijn debuut voor Ajax 1 nooit gemaakt. In dienst van Jong Ajax en FC Dordrecht kwam hij tot negentien officiële wedstrijden in het betaald voetbal. De sluitpost dook onlangs nog op bij Fortuna Sittard voor een proefperiode, maar hield daar geen contract aan over.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws