'Transfer Klaassen komt dichterbij; oud-collega hoopt op groen licht'

'Transfer Klaassen komt dichterbij; oud-collega hoopt op groen licht'

26-07-2018 13:29
42

De kans dat Davy Klaassen komend seizoen in de Bundesliga speelt is groter geworden. Volgens BILD is een transfer naar Werder Bremen aanstaande.

Klaassen zelf is klaar voor een stap naar Duitsland, aldus BILD. Het aanvallende spel van Werder heeft hem naar verluidt overtuigd om voor die club te kiezen. Naast BILD weet ook Kicker te melden dat Werder belangstelling heeft voor Klaassen, die bij Everton niet meer aan de bak komt. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een permanente transfer, waar ongeveer vijftien miljoen euro mee gemoeid is. Werder is bereid dat bedrag op tafel te leggen.

Niklas Moisander, voormalig ploeggenoot van Klaassen bij Ajax en speler van Werder, hoopt dat hij zijn oude collega mag verwelkomen in Duitsland. "Ik hoop dat Davy komt. Hij is een uitstekende speler die goed in ons systeem zou passen", vertelt hij aan Kicker.

Klaassen maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar Everton voor een bedrag van ongeveer 27 miljoen. Zijn Engelse avontuur viel echter volledig in het water. Ronald Koeman liet hem in het begin spelen, maar zijn opvolger Sam Allardyce negeerde hem volledig. Ook Marco Silva lijkt komend seizoen geen beroep te doen op Klaassen.