Als ik met mijn hart wil spelen, dan ga ik wel gratis bij Ajax voetballen

"Als ik met mijn hart wil spelen, dan ga ik wel gratis bij Ajax voetballen"

Gepubliceerd: maandag 30 juli 2018 om 23:22ma 30-07-2018 om 23:22

Moestafa El Kabir gaat na een kort Zweeds avontuur bij Häcken toch weer in de Turkse Süper Lig spelen. De oud-speler van NEC speelde anderhalf jaar lang bij Antalyaspor, waar hij op een gegeven moment geen salaris meer kreeg.

El Kabir speelde van 2008 tot 2010 bij NEC, waarna de Marokkaan het buitenland opzocht. Hij speelde voor Mjällby, Cagliari, Häcken, Al Ahli, Genclerbirligi, Sagan Tosu, Antalyaspor en weer Häcken. Nu staat hij onder contract bij Ankaragücü. El Kabir doet tegenover VICE Sports zijn verhaal.

El Kabir was duidelijk richting Antalyaspor en stelde dat hij niet meer zou spelen als hij geen geld zou krijgen. "Toen kwam de trainer met een bullshit-verhaal dat ik met mijn hart moest spelen. Als ik met mijn hart wil spelen, dan ga ik wel gratis bij Ajax voetballen. Dat is mijn club, dat kan ik nog wel met mijn hart doen. Maar ik verhuis niet naar de andere kant van Europa, zonder mijn familie, om vervolgens niet betaald te worden. De wanbetaling gingen maar door."

El Kabir vertelt dat de jongens die niet hun mond opentrokken, nu nog bij de club spelen. "Die hebben tot op de dag van vandaag nog geen geld gekregen. Die spelen blijkbaar wel met hun hart. Vanaf het moment dat ik zei dat ik niet meer voor Antalyaspor wilde spelen, moest ik direct alleen trainen."

"Ik kreeg wel nog een eigen trainer, dat moet namelijk volgens de regels van de FIFA. Het enige wat die trainer zei was: “Als je hier op tijd bent, vind ik alles prima.” Dan ging ik maar twintig minuutjes wandelen. Dan nog een beetje latje trappen en weer naar huis. Ik moest blijven trainen, anders konden ze me pakken op werkweigering. Die kans heb ik ze niet gegeven."

Lees hier het hele interview met El Kabir

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws