Update: Lijdensweg Hart bij City ten einde: doelman tekent tweejarig contract

Update: Lijdensweg Hart bij City ten einde: doelman tekent tweejarig contract

07-08-2018 11:31
42

Joe Hart is op weg naar Burnley. De doelman meldt zich vrijdag nog op Turf Moor voor de medische keuring, meldt The Sun. Daarmee komt een einde aan een periode van onzekerheid voor Hart.

De 75-voudig Engels international stond liefst twaalf jaar onder contract bij The Citizens, maar kwam onder manager Pep Guardiola niet meer aan de bak. Hij werd de voorbije seizoenen verhuurd aan Torino en West Ham United en neemt nu dus definitief afscheid van Manchester City. De Premier League-kampioen ontvangt 4,5 miljoen euro.

Burnley zat dringend verlegen om een nieuwe keeper, nadat Tom Heaton en Nick Pope beiden geblesseerd zijn geraakt. Laatstgenoemde was deze zomer nog de derde doelman van Engeland op het WK. De 31-jarige Hart werd onlangs in verband gebracht met Chelsea, Manchester United en Fenerbahçe, maar Burnley heeft de strijd gewonnen.

Update 7/8 11.31: Hart verkast inderdaad naar Burnley, zo maakt de club dinsdag bekend. De doelman tekent een tweejarig contract bij de Premier League-club. Daarmee komt er een einde aan de lijdensweg van Hart bij Manchester City.