'Verkeerde keuzes en halfslachtig optreden' bij Ajax: 'Voelt als een nederlaag'

08-08-2018 07:25
60

Vervelend en onnodig. Dat schrijven de Nederlandse kranten the day after over de remise van Ajax tegen Standard Luik (2-2). In de tweede helft van het duel in de voorronde van de Champions League gaven de Amsterdammers dinsdagavond een voorsprong uit handen.

Door na de pauze twee goals te incasseren, voelde het gelijkspel 'als een nederlaag', stelt het Algemeen Dagblad. 'Ook in de derde Europese wedstrijd van het prille seizoen leek Ajax uitstekende zaken te doen, maar uiteindelijk was iedereen aan Amsterdamse kant chagrijnig en kwaad. Logisch ook gezien de manier waarop de ploeg van Erik ten Hag een zeker lijkende overwinning in de blessuretijd weggaf.'

De krant zag in Luik vooral hoe waardevol doelpuntenmaker Tadic voor de ploeg van trainer Erik ten Hag is. 'In alles straalt de Serviër reeds uit een echte leider te zijn. Hij slaat tijdens trainingen een arm om de schouders van de jonge spelers. Na de training in Luik lag er nog één iemand op de grond voor rek- en strekoefeningen. Wie? Juist, Tadic. En na de warming-up voor de wedstrijd stond er nog één iemand af te werken op doel. Tadic dus.'

'Van vreugde naar chagrijn', kopt de Volkskrant. 'In plaats van de riante voorsprong na rust professioneel uit te bouwen, kreeg een laconiek en onnauwkeurig Ajax het deksel alsnog op de neus. Door de late gelijkmaker (2-2) voelde de nummer twee van België zich de morele winnaar en stapten de Amsterdammers met het nodige chagrijn het veld af.'

'Het miljoenenbal was al een stap dichterbij geweest als Ajax na rust niet zo onnauwkeurig was geworden en de wedstrijd vakkundig had doodgemaakt. Volgende week is de return in de Johan Cruijff Arena, waarna Ajax in de play-offs nog zou moeten afrekenen met Dynamo Kiev of Slavia Praag.'

Het Parool stelt dat 'Ajax zichzelf in de vingers heeft gesneden' door in België gelijk te spelen. 'Ajax verkwanselde de 2-0 voorsprong na rust. In de tweede helft van de tweede helft eigenlijk. De ploeg ging aan gemakzucht ten onder, aan verkeerde keuzes, halfslachtig optreden. Dat mogen de geroutineerde spelers zich het meest aantrekken.'

'Ajax leerde als alweer danig geprezen ploeg een harde les: voetbal zonder bal is ook van belang', schrijft Trouw. 'In dit prille stadium van toch alweer veel lof en opgeklopte verwachtingen kregen Ajax en zijn trainer Ten Hag gisteravond een fikse waarschuwing. De ploeg heet goed te zijn, de beste nu al van het land, maar in België luidde een harde les dat voetbal zonder bal ook van belang is.'

In de eerste helft blonken raspaardjes als Tadic en Hakim Ziyech uit. Na de pauze gaven ze niet thuis, zag het dagblad. 'Ze zullen hun werk doen, die wapens, zeker na de entree van de stijlvolle én vurige Tadic, en zeker tot een qua niveau bepaalde grens. Maar de andere zijde van het spel van Ajax, die ook in de vorige kwalificatieronde tegen Sturm Graz geen nadelige gevolgen had kunnen hebben, deed in dit nog tamelijk zorgeloze stadium toch wenkbrauwen fronsen.'