Verbaasde Huntelaar krijgt hand van Heracles-trainer: 'Sorry, maar ik ben fan'

13-08-2018 11:05
34

Heracles Almelo heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de seizoensopening tegen Ajax. De Almeloërs namen met een vooraf niet verwacht punt mee uit de Johan Cruijff Arena, maar balen van de late 1-1, nadat ze in minuut 84 zelf op voorsprong waren gekomen.

De Duitse doelman Janis Blaswich kon terugkijken op een meer dan behoorlijk Eredivisie-debuut, maar de late gelijkmaker van Matthijs de Ligt zat hem dwars. "Voor de wedstrijd teken je voor een punt", vertelt hij aan TC/Tubantia. "Maar wat blijft hangen is dat we tot de 88ste minuut voor stonden en ik kwaad was dat Ajax toch de gelijkmaker maakte."

Trainer Frank Wormuth realiseerde zich eveneens dat Heracles een unieke kans op een zege in Amsterdam heeft laten liggen, maar genoot met volle teugen van de zaterdagavond. De 57-jarige Duitser legde de warming-up van zijn ploeg vast met zijn mobiele telefoon. "Iemand van Ajax zei dat hij dat nog nooit een trainer had zien doen. Daarna heb ik me voor alles afgesloten en me op onszelf gestort. Ik heb geen toeschouwer meer gehoord."

"Sorry, maar ik ben fan"
Na afloop van de wedstrijd kwam Wormuth Ajax-spits en voormalig Bundesliga-topscorer Klaas-Jan Huntelaar tegen. De trainer kon zich niet inhouden en gaf de verbouwereerde routinier een hand. "Sorry, maar ik ben een groot fan", liet Wormuth weten.